Van Goghs Nachtwandeling

Van Goghs Nachtwandeling
8 maart, 2022 Ron Dirven

Wandel in de voetsporen van Van Gogh onder leiding van een gids. Afstand: 16 km.

7 APRIL 2022 • NACHTELIJKE VAN GOGHWANDELING 

Op 8 april 1877 schreef Vincent van Gogh aan zijn broer Theo:

‘Zaterdagavond vertrok ik met de laatste trein uit Dordrecht naar Oudenbosch en wandelde vandaar naar Zundert. Daar in de hei was het zo mooi, al was het donker kon men toch onderscheiden hoe de heivlakte en mastbossen en moerassen zich heinde en ver uitstrekken, […]. De lucht was grauw, maar de avondster scheen tussen de wolken door, en nu en dan zag men ook andere sterren. Het was nog zeer vroeg toen ik te Zundert op het kerkhof kwam, waar het zo stil was, ik ging nog eens zien naar al de oude plekken en paadjes […].’

Op donderdagavond 7 april 2022 organiseert VVV/Van GoghHuis in samenwerking met Natuurmonumenten, een alternatieve herhaling van Vincents nachtwandeling. In kleine groepjes vertrek je onder leiding van een gids en loop je door de bossen en over de heide (waar je normaalgesproken na zonsondergang niet meer mag komen) naar het kerkhof van de Protestantse Kerk in Zundert. Vanwege de veranderde verkeerssituatie tussen Oudenbosch en Zundert is gekozen voor Camping de Ossewei als vertreklocatie waardoor je het landschap meer zoals Van Gogh in zijn tijd ervaart. Na een tussenstop in Atelier De Moeren vervolg je de route zoals Van Gogh die moet hebben gelopen.

Praktische informatie:

Vertrek vanaf Camping De Ossewei Nieuwmoerseweg 18A, Achtmaal. Verzamelen vanaf 19.30. Vertrek in kleine groepjes tussen 20.00 en 20.45 uur. Aankomst met een hapje en drankje tussen 23.00 en 24.00 uur. Afstand ongeveer 16 km.

Meer informatie: [email protected]

Kosten nachtwandeling/natuurbelevingswandeling inclusief gids, warm drankje bij Atelier De Moeren, en hapje en drankje bij aankomst: € 20,- p.p. Leden van Natuurmonumenten en Vrienden van Van Gogh betalen € 15,- p.p.

LET OP: Start- en eindlocatie van de wandeling zijn niet gelijk. Vervoer dien je zelf te regelen.