Van Gogh Galerie

In de kosterswoning is een galerie gevestigd waar werk wordt getoond en verkocht van de kunstenaars die als artist-in-residence in Zundert hebben gewerkt.

Van GoghGalerie
Elisabethlaan 1a
4881 DA Zundert

Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Toegang gratis.

Agenda:
Augustus 2022
Emmy Bergsma – Los van bomen

Emmy Bergsma heeft in juli 2022 gewerkt in het gastatelier van het Vincent van GoghHuis in Zundert. De fascinatie voor de bijzonderheid van bomen, is wat Emmy Bergsma deelt met Vincent van Gogh. De boom als bezield wezen en als drager van verhalen. Bergsma nam met name de tekeningen van Van Gogh als uitgangspunt en is ter voorbereiding in het depot van het Van Goghmuseum in Amsterdam op bezoek geweest om zestien, door haar geselecteerde, tekeningen van Vincent van Gogh van heel dichtbij te bestuderen.
In Zundert ging ze er op uit en vond vele plekken rondom Zundert die haar intuïtief aanspraken. Al werkend in de tuin en de studio vond ze waar ‘Van Gogh en Bergsma’ elkaar ontmoeten in hun tekeningen en denken. In het golvende handschrift, de synesthesie, het ervaren van de ziel van de natuur, het verlangen naar de plek waar je vandaan komt etc. Haar tekeningen borduren voort op wat ze vond in Zundert, de tekeningen en de brieven van Vincent. Ze zijn geladen met haar eigen kenmerkende observerende sfeer: ongrijpbaar en mythisch, en een uitnodiging om in rond te komen dwalen.

Expositie van zaterdag 30 juli tot en met 28 augustus 2022.
Open van woensdag tot en met zondag van 12:00 -17:00 uur.
Emmy Bergsma is zaterdag 30 juli aanwezig vanaf 16:00 uur.