AIR – Mike Dings

AIR – Mike Dings
31 maart, 2022 Ron Dirven
Uitnodiging
Mike Dings | Artist-in-residence
Zondag 3 april 2022, 15.00 uur
Van Gogh AiR heeft het genoegen u uit te nodigen voor de opening van de expositie van Mike Dings op zondag 3 april 2022 om 15.00 uur in de Van GoghGalerie in Zundert.
Mike Dings heeft in maart 2022 gewerkt in het gastatelier van het Vincent van GoghHuis. Zijn residentie is een samenwerking met jump! Talenthub Brabant. De resultaten van zijn werkperiode zijn tot eind april te zien in de Van GoghGalerie.
‘Tijdens mijn werkperiode bij van Gogh AiR heb ik mij laten inspireren door de omgeving van Zundert én het werk van Vincent van Gogh zelf’, aldus Dings. ‘Vooral de hei sprak erg tot mijn verbeelding, zoals Vincent ook schrijft in een van zijn brieven aan Theo: ‘’… de hei en het gele en witte en grijze zand waren zoo vol toon en stemming.’’’
‘In mijn werk vraag ik mij af hoeveel ik kan weglaten, zodat alleen het belangrijkste in het schilderij blijft bestaan. Door middel van dit gegeven, een schilderachtige werkwijze en mijn kleurgebruik probeer ik ook een bepaalde sfeer neer te zetten. Een sfeer waardoor men niet precies kan duiden wat er in het schilderij gebeurt of gaat gebeuren.’