AIR – Rachel Gruijters

AIR – Rachel Gruijters
26 april, 2021 Ron Dirven

Rachel Gruijters werkte in april 2021 als ‘artist-in-residence’ in het atelier bij de kosterswoning naast het Van Goghkerkje. De resultaten zijn in mei 2021 te bewonderen in de Van GoghGalerie.

In haar tentoonstelling When Yellow Gets Blue presenteert Rachel Gruijters audiovisueel en fotografisch werk. Door eind 2019 van stad naar platteland te verhuizen en veel te wandelen, ontstond er een verwantschap tussen Gruijters en van Gogh. Nergens vond Vincent van Gogh zoveel inspiratie, rust en troost als in de natuur. Hetzelfde gebeurde het afgelopen anderhalf jaar bij Gruijters. Iedere stap die ze zette vulde haar met verwondering over de schoonheid om haar heen, en liet haar wegdromen naar een wereld die de hare was. When Yellow Gets Blue vult de tentoonstellingsruimte met de zoete geur van bloemen en het fluiten van vogels, De dag maakt er plaats voor de nacht. Geel wordt blauw. En dromen zijn er even toegankelijk als de lichtende punten aan het firmament.

Rachel Gruijters (1992, NL) is voornamelijk werkzaam in het veld van fotografie en film, met een specifieke interesse voor herinneringen, cinema en de performatieve aspecten van het belichamen van historische figuren. Rachel heeft een masterdiploma in de vrije kunsten van KASK/School of Arts, Gent (BE). 

 

Van GoghGalerie
Elisabethlaan 1a
4881 DA Zundert

Openingstijden:
Bezoek volgens corona-voorschriften alleen op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Toegang gratis.

 

 

Foto: Rachel Gruijters