Organisatie

Ron Dirven, directeur-conservator
Eva Geene, coördinator | curator
Stephanie Bastiaansen, communicatie

Bestuur:
Johan Brosens, voorzitter
Pieter Oudkerk, secretaris
Lizan van Aert, penningmeester
Kees de Waard, bestuurslid
Birgitte Birnie, bestuurslid
Anton Valk, bestuurslid

Lees hier meer over ons vrijwilligersbeleid.

Melding van ongewenst gedrag kan via een van de vertrouwenspersonen. Lees hier de regeling.

Vrijwilligers gezocht!
Bij het Vincent van GoghHuis werken circa tachtig vrijwilligers onder leiding van de directeur-conservator en coördinator. De sfeer is er ongedwongen en gezellig. Liefde voor kunst en cultuur speelt binnen de werkomgeving een belangrijke rol. Onze vrijwilligers leveren een essentiële bijdrage aan het positieve imago dat het Van GoghHuis sinds de opening in september 2008 uitstraalt. Gemiddeld duizend bezoekers bezichtigen iedere maand de exposities over Van Gogh & Zundert en over moderne kunstenaars die door Vincent van Gogh zijn geïnspireerd. Kerntaken van de vrijwilligers zijn het geven van voorlichting aan de VVV balie, bediening in de museumwinkel, kaartverkoop voor exposities, maar ook publieksbegeleiding, zoals suppoosten op zaal, begeleiden van schoolklassen en het geven van rondleidingen.

Elke vrijwilliger wordt gratis Vriend van Van Gogh & Zundert en kan daardoor profiteren van kortingsaanbiedingen en deelnemen aan Vriendenactiviteiten. Daarnaast organiseert het Van GoghHuis voor haar vrijwilligers diverse bijeenkomsten, waaronder eenmaal per jaar een speciale excursie. Voor wie zich verder wil ontwikkelen in de museale of VVV-sector krijgt daarvoor binnen het Van GoghHuis gelegenheid en ondersteuning. Wie minimaal één dagdeel per week beschikbaar is, kan zich als vrijwilliger aanmelden via 076 5978590 of vvv@vangoghhuis.com.

Stages
Het Vincent van GoghHuis is altijd geïnteresseerd in het begeleiden van stagiaires op het gebied van museologie, documentatie, kunsthistorie, recreatie en toerisme.
Voor meer informatie: vincent@vangoghhuis.com.