Vincent van GoghHuis

Het Vincent van GoghHuis is een levend kunstcentrum op de geboortegrond van één van de beroemdste kunstenaars uit de geschiedenis. Geen klassiek museum, maar een actieve belevingswereld, voor zowel kunstliefhebber als toerist. Met een prikkelende presentatie over het leven en werk van Vincent van Gogh en interactieve educatie.
De vaste presentatie ‘Vincent van Gogh – De wortels van een meester’ staat op zichzelf, maar vormt ook een opmaat voor de wisseltentoonstellingen. Het programma van die tentoonstellingen richt zich op kunstenaars van de 20e en 21e eeuw die zich lieten of laten inspireren door werk en/of leven van Vincent van Gogh.

Het Van Gogh Documentatiecentrum staat in het teken van onderwijs en wetenschap. Leerlingen en studenten kunnen gebruik maken van het archiefmateriaal en een uitgebreide collectie boeken. In bescheiden presentaties doet het wetenschappelijke team hier verslag van onderzoek.

In het Van GoghHuis kun je voor toeristische informatie terecht aan de VVV-balie. In het sfeervolle museumcafé kunt u genieten van een goede kop koffie of een smakelijke lunch.

Op een steenworp afstand staat de historische Kosterswoning waar kunstenaars als ‘artist-in-residence’ verblijven. Hierin is ook een kleine galerie gevestigd.

Vincent van GoghHuis