Workshops

Voor het aanbod van onze schilder-, teken-, poëzie- of boetseerworkshops kunt u zich richten tot [email protected]

Workshop ‘Schilderen als Van Gogh’
Hoe hanteerde Van Gogh zijn kwast? Hoe mengde hij zijn kleuren? Ervaar zelf hoe het is om een schilderij te maken in die traditie.

Workshop ‘Van Gogh in de Natuur’
Eerst een wandeling door bos en heide waarin verteld wordt over de natuurbeleving van Van Gogh. Waarom schilderde hij zoveel knotwilgen? Wat heeft hij geleerd van al zijn natuurstudies? Daarna gaat u zelf studies maken van de natuur.

Workshop ‘Ik word geschilderd door Van Gogh’
Van Gogh schilderde tal van portretten, veel van zichzelf en veel van anderen. Nu is het tijd dat u eens leert hoe je een portret maakt.

Workshop ‘Dichter bij de kunst’
De tentoonstelling ‘Het boek van de Buissche Heide – Henriette en Richard Roland Holst’ is aanleiding voor het Vincent van GoghHuis en MOTI, Museum of the Image in Breda, om samen een unieke workshop aan te bieden aan jongeren van twaalf tot achttien jaar. Deze workshop laat hen kennis maken met dichten en vormgeven in het algemeen, en in het bijzonder met de werken van het beroemde kunstenaarsechtpaar Roland Holst. In het Vincent van GoghHuis leren de jongeren over dichteres en politica Henriette Roland Holst, haar werk en haar betrokkenheid bij de maatschappij, waarna zij in de geest van deze dame een gedicht vervaardigen! In MOTI maken zij kennis met de sociaal bewogen kunstenaar Richard Roland Holst en de kunststroming van zijn tijd. De postercultuur staat hierbij centraal. Hier ontwerpen en vervaardigen zij een passende omlijsting voor hun eigen gedicht!