Activiteiten

Het Vincent van GoghHuis organiseert rondom de tentoonstellingen een divers programma van lezingen, workshops, rondleidingen, etc. Hier vindt u het actuele aanbod.

Zondag 1 december 2019, 15.00 uur
Expositie en boekpresentatie Bettie van Haaster

Bettie van Haaster presenteert haar publicatie “Kinderjaren in Zundert” op zondag 1 december om 15.00 uur in de Van GoghKamer. Van Haaster heeft in augustus 2018 als “artist-in-residence” gewerkt in het gastatelier van het Vincent van GoghHuis. Nu presenteert zij het verslag van haar werkperiode in een fijnzinnige publicatie met teksten, foto’s en afbeeldingen van de tekeningen en schilderijen die zij in Zundert heeft gemaakt..
Ter gelegenheid van de boekpresentatie vindt een eendaagse expositie plaats in de Van GoghKamer. Dan zijn haar werken en de publicatie te koop. Bettie van Haaster is deze middag aanwezig voor een signeersessie.

“Alles wat hij tegenkomt in zijn leven is een stap dichterbij naar weer één zijn met de natuur zoals hij het in zijn kindertijd heeft beleefd, opgaan in de omgeving en die ondergaan met al zijn zintuigen.”

Zomer 2019
Van Gogh rondleidingen door Zundert

In de zomer organiseert het Van GoghHuis voor haar bezoekers op zondagmiddagen rondleidingen langs de Van Gogh locaties in Zundert. Aanvang: 13.30 uur. Deelname gratis voor bezoekers Van GoghHuis. Reserveren kan via: vvv@vangoghhuis.com.

Van Gogh’s native soil tour – Zundert

De in Zundert geboren theatermaker Peter Dictus is al vanaf jongs af aan geïnspireerd door Vincent van Gogh. Peter neemt je mee naar Vincents geboorteplaats: Zundert. de tour start in het Van GoghHuis. Vervolgens opent Peter de deuren van de kerk, waar Van Goghs vader 22 jaar preekte, en toont je het graf van Vincents oudere broer en naamgenoot.

  • €30 per persoon
  • Boekingen en beschikbaarheid: Airbnbn.com
  • Nederlands-Engels

Brieven in de Protestantse kerk Zundert

Bij wijze van uitzondering gaan de deuren van de protestantse kerk in Zundert dit jaar open voor Van Goghliefhebbers. In de kerk zullen leden van de protestantse gemeente aanwezig zijn om uitleg te geven over de bijzondere plek. Tevens kunnen bezoekers er brieven voordragen van Van Gogh vanaf de plek waar Vincent als kind zijn vader hoorde preken.

  • € 17,50 per persoon (inclusief bezoek Vincent van GoghHuis en koffie met gebak)
  • 22 + 29 september, 20 + 27 oktober, 10 + 17 november, 8 + 15 december, 5 + 12 januari 13.30 – 17.00 uur
  • Nederlands-Engels