Activiteiten

Het Vincent van GoghHuis organiseert rondom de tentoonstellingen een divers programma van lezingen, workshops, rondleidingen, etc. Hier vindt u het actuele aanbod.

20-26 april 2020
Nationale Museumweek: virtuele rondleiding door de tentoonstellingen in het Van GoghHuis 

2 mei 2020, 13.00 – 17.00 uur
Workshop Hans de Kort – One photo from Van Gogh

Hans de Kort (NL – 1963) fotografeert in de ‘natte plaat collodium’ techniek. Deze klassieke methode waarbij een unieke afbeelding wordt gemaakt op glas of metaal bestond reeds in Van Goghs kindertijd. Tijdens een speciale workshop maken deelnemers onder begeleiding van Hans de Kort een zoutdruk van Vincents portret. Kosten: € 20,-. Maximaal 10 deelnemers. Aanmelden verplicht: vincent@vangoghhuis.com

11 juni 2020, 20.00 uur
Lezing Karin Borghouts – Vincent was here

Karin Borghouts (BE – 1959) houdt op donderdagavond 11 juni 2020 vanaf 20.00 uur een lezing naar aanleiding van haar expositie ‘Vincent was here’ in het Vincent van GoghHuis Zundert. Haar lezing wordt afgesloten met een rondleiding door de tentoonstelling. Toegang € 6,50. Vrienden van Van Gogh & Zundert gratis.

Van Gogh’s native soil tour – Zundert

De in Zundert geboren theatermaker Peter Dictus is al vanaf jongs af aan geïnspireerd door Vincent van Gogh. Peter neemt je mee naar Vincents geboorteplaats: Zundert. de tour start in het Van GoghHuis. Vervolgens opent Peter de deuren van de kerk, waar Van Goghs vader 22 jaar preekte, en toont je het graf van Vincents oudere broer en naamgenoot.

  • €30 per persoon
  • Boekingen en beschikbaarheid: Airbnbn.com
  • Nederlands-Engels