Donaties

Vincent van Gogh had nooit een van de beroemdste schilders ter wereld kunnen worden zonder de (financiële) steun van zijn broer Theo. Die steun bood hem de gelegenheid zich volledig aan de kunst te wijden en de meest prachtige kunstwerken voor ons te scheppen.

Het Vincent van GoghHuis brengt hommage aan deze bijzondere kunstenaar door de exploitatie van een levend kunstcentrum
op zijn geboorteplek in Zundert. De vaste expositie verhaalt over zijn ‘wortels’ en hoe hij gevormd werd door de omgeving waarin hij opgroeide. Ook wordt zijn rol belicht als ‘vader van de moderne kunst’. Hedendaagse kunstenaars krijgen de kans hier een tijdlang te werken. Zo wordt invulling gegeven aan Vincents eigen ideaal van een gemeenschap van kunstenaars.

Het documentatiecentrum van het Vincent van GoghHuis staat ter beschikking voor studenten en Van Goghliefhebbers. Bovendien worden tal van educatieprogramma’s aangeboden.

Het Vincent van GoghHuis maakt deel uit van Van Gogh Brabant en Van Gogh Europe. Er werken tientallen vrijwilligers onder professionele leiding.

Evenals Vincent, kan het kunstcentrum in zijn geboortedorp niet zonder financiële ondersteuning. Wie het eerbetoon aan Van Gogh wil ondersteunen en iets terug wil doen voor al het moois dat hij ons heeft gegeven, kan een gift doen.

› Donaties voor activiteiten en exposities kunnen gedaan worden aan de Stichting van Gogh & Zundert.

› Donaties voor kunstaankopen kunnen gedaan worden aan de Stichting Kunstfonds Vincent van GoghHuis.

Beide stichtingen bezitten de culturele ANBI-status (goede doelen). Daardoor geldt voor donaties extra giftenaftrek bij de belastingen. Desgewenst kunnen wij u daarover verdere inlichtingen verschaffen.

Onze donateurs worden automatisch Vriend van Van Gogh & Zundert. Bedrijven worden lid van de Van GoghKamer. Vrienden en leden van de Van GoghKamer ontvangen onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor openingen en activiteiten.

Wilt u geven voor Vincent van Gogh? Neem contact op met:
Stichting Van Gogh & Zundert
Bank: NL91 RABO 0170654397
p/a Vincent van GoghHuis
Markt 27, 4881 CN Zundert
0031 (0)76 5978590
[email protected]

Stichting Kunstfonds Vincent van GoghHuis
Bank: NL57 RABO 0154183148
p/a Vincent van GoghHuis
Markt 27, 4881 CN Zundert
0031 (0)76 5978590
[email protected]

Download hier de folder Geef_Voor_Vincent

expositie Zadkine & Van Gogh

Tentoonstelling Zadkine & Van Gogh

Tentoonstelling Raveel & Van Gogh

Tentoonstelling Karel Appel & Van Gogh