Open v.a. 5 juni 2021

Open v.a. 5 juni 2021
3 juni, 2021 Ron Dirven

Na een half jaar sluiting wegens COVID-19 gaat het Van GoghHuis op zaterdag 5 juni weer open voor publiek. Het museum op Vincents geboortegrond biedt een aantrekkelijk programma voor zomer en najaar van 2021.

De tentoonstelling ‘Van Gogh naar nu’ is verlengd t/m 8 augustus. Met een ruime keuze uit de collectie wordt zichtbaar gemaakt dat Van Gogh nog altijd een actuele bron van inspiratie vormt. De tentoonstelling is samengesteld uit werken van kunstenaars die in het gastatelier naast het Van Goghkerkje hebben gewerkt en is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds.

In de tuin exposeert Tom Claassen zijn beeldengroep ‘De mannen van Zundert’, opgebouwd door vrijwilligers van het Van GoghHuis en de Gebroeders Nouws, in samenwerking met PARK Tilburg.

Van 14 augustus t/m 5 december 2021 presenteert het Van GoghHuis de tentoonstelling ‘Ruud van Empel – Inventing Van Gogh’. Kunstenaar Ruud van Empel (Breda, 1958) heeft zich ondergedompeld in de wereld van Van Gogh. Diens schilderijen van bloemstillevens, landschappen en portretten heeft hij door middel van fotofragmenten opnieuw gecomponeerd. Daardoor brengt hij Van Goghs kunst dichter naar de realiteit, terwijl die door zijn bewerkingen van vorm en lichteffecten toch heel esthetisch en dromerig blijft.

De feestelijke opening van deze tentoonstelling staat gepland op zaterdag 11 september.

Voorafgaand vindt van 3 tot 17 juni op Artnet Auctions een benefietveiling plaats van de complete Van Gogh reeks die Ruud van Empel vervaardigde. Een interview met de kunstenaar is gepubliceerd op Artnet News.