Brabants talent

Brabants talent
26 februari, 2023 Ron Dirven

Op 10 maart 2023 gaat het programma van Witte Rook met Van Gogh AiR en Stichting Tranzforma in de StadsGalerij van start. Onder het motto ‘Onder één dak’ zal een groepstentoonstelling met 19 Brabantse kunstenaars worden geopend door de wethouders cultuur Marike de Nobel van Breda en Judith Kuijpers van Zundert om 20.00 uur.

Zowel Witte Rook als Van Gogh AiR zetten zich in voor het ontwikkelen van jonge of startende talentvolle kunstenaars met een Brabantse connectie. Samen met het talentontwikkelingsprogramma jump! en Inversie, residency programma’s, het project BIJ/NA met St. Joost School of Art & Design en Stedelijk Museum Breda zijn er tal van verbindingen gelegd tussen kunstenaars carrières en organisaties. Verbindingen die vaak onzichtbaar blijven voor het grote publiek maar wel te herleiden zijn naar verschillende delen uit de provincie. Maak kennis met deze nieuwe generatie kunstenaars en hoe zij om gaan met de diverse uitdagingen van onze tijd en tegelijkertijd anticiperen op een veranderende toekomst. Van vrijdag 10 maart tot en met zondag 2 april is de tentoonstelling open voor bezoek.

Deelnemende kunstenaars zijn Roos Vogels, Hemaseh Menawi Rad, Bo Stokkermans, Emmie Liebregts, Britte Koolen, Maja Irene Bolier, Daniel Arthuus, Tessa Chaplin, Mike Dings, Femke Dekkers, Ian Skirvin, Heidi Vogels, Fenna Koot, Karina Beumer, Ema Vaneková, Urša Prek, Noortje Haegens, Marleine van der Werf, Floor Snels, Sofie Hollander en Jetske van Dorp.

De locatie is de StadsGalerij in het centrum van Breda. Een monumentaal pand dat voorheen dienst deed als piketstal en rijloods naast de oude Kloosterkazerne op het Chasséterrein. Onder de naam Chassépark is het gebied in het masterplan van Rem Koolhaas in de loop van de afgelopen twee decennia veranderd door architectonische ingrepen met grootstedelijke allure. Toch is de StadsGalerij nog behouden gebleven als een vrijplaats voor experiment waaraan Witte Rook met partners Van Gogh AiR en Stichting Tranzforma invulling zal geven als een locatie waar werken en presenteren samen komen.

INFO