Het leven van een aardappel

Het leven van een aardappel
10 augustus, 2023 Ron Dirven

Gepoot, Geprakt, Geoogst en Gegeten
15 & 16 sept, 19—22 uur

‘Afgelopen maanden deed ik een poging het leven van de aardappel te doorgronden. Nu wil ik de aardappels graag met u delen.’ —Noortje de Brouwer

Een rondreis door mijn tuin Zeven maanden gebruikte Noortje de Brouwer de geboortegrond van Vincent van Gogh als haar canvas. In deze periode ging zij op ontdekkingsreis in de tuin, waarbij ze zich liet inspireren door het boek ‘Voyage autour de mon jardin’ van Alphonse Karr. In dit boek, dat Vincent zelf aanbeval aan zijn broer Theo, schrijft Karr in brieven naar zijn vrienden over de observaties en avonturen in zijn eigen tuin.

Voor Van Gogh stond de aardappel symbool voor het harde, eerlijke boerenleven. Hierop verder bordurend zoomde De Brouwer in op de aardappel en verzamelde hiervoor 146 aardappelsoorten. Het project werd afgetrapt met een ‘Pootbijeenkomst’ waarbij mensen uitgenodigd waren om gezamenlijk de aardappelen de grond in te laten. Inmiddels zijn de vroege soorten geoogst en wordt er wekelijks een nieuw aantal geoogst tot de laatste half september.

Graag nodigen we u uit om deel te nemen aan het slotstuk van dit project. Het laatste boerengoud te rooien, te poffen, bakken en prakken om vervolgens deze gezamenlijk te nuttigen. Op 15 en 16 september 2023 zijn de tafels gedekt en brengt Noortje de Brouwer in samenwerking met Veniamin Kazachenko en museumcafé t.à.t. de aardappelen van Van Goghs grond tot u. Er is plek voor 30 gasten per aardappel bijeenkomst. Reserveren op volgorde van aanmelding via: vincent@vangoghhuis.com

Wees er snel bij, vol is vol. U ontvangt tijdig bericht als er een plek voor u is gereserveerd. De kosten zijn op basis van ‘pay as you like’. Met uw vrijwillige bijdrage drukt u uw waardering uit voor de waarde van de aardappel en het tuinproject geïnitieerd door Noortje de Brouwer.

Tijd: 15 & 16 september 2023, van 19.00 tot 22.00 uur
Van GoghTuin, Vincent van GoghHuis, Markt 26—27 te Zundert

Mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Lang Leve Kunst Fonds en Landstad De Baronie