Veiling Van Gogh AiR

Veiling Van Gogh AiR
5 oktober, 2022 Ron Dirven

Venduehuis Den Haag veilt voor Van Gogh AiR Zundert
Kunst geïnspireerd door Vincent van Gogh

Zundert/Den Haag – Op vrijdag 21 oktober 2022 houdt het Venduehuis der Notarissen in Den Haag een online benefietveiling voor het ‘artist-in-residence’ (AiR) programma van het Van GoghHuis in Zundert. Er worden 48 werken verkocht van kunstenaars die hebben gewerkt in de ateliers of hebben geëxposeerd in het Van GoghHuis. De opbrengst komt geheel ten bate van het residentieproject. Voorafgaand zijn er kijkdagen in Zundert van 5 t/m 9 oktober en in Den Haag van 13 t/m 17 oktober.

Op deze veiling worden werken aangeboden van zowel jonge talenten als gearriveerde kunstenaars, zoals Rainer Fetting, Ruud van Empel en Vik Muniz. Er wordt ook een kunstopdracht geveild voor een wandschildering door Artist In The World André Smits en de eerste Van GoghHuis NFT door Studio KASBOEK. Bekijken van de lots en bieden kan vanaf 5 oktober op de website van het Venduehuis.

Het Van Gogh AiR programma vindt plaats in de ateliers bij de Van GoghGalerie en op landgoed De Moeren. Hedendaagse kunstenaars die geïnspireerd zijn door Van Gogh worden uitgenodigd hier een tijdlang te komen werken. Ze stappen letterlijk in de voetsporen van Van Gogh en dat levert bijzondere resultaten op.

Het residentie programma wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de kunstenaars zelf. Daarom staan zij werken af die worden geveild ten bate van dit project. Met uw aankoop steunt u de Van Gogh artist-in-residence.