De Nieuwe Vincent

De Nieuwe Vincent
9 maart, 2022 Ron Dirven

Van Gogh AiR start talentenprogramma

WIE WORDT DE NIEUWE VINCENT VAN ZUNDERT? 

De komende weken kunnen jongeren tussen de 10 en 14 jaar hun allerbeste tekening opsturen om mee te dingen naar een gewilde plek bij De Nieuwe Vincent. Dit talentenprogramma start in mei en biedt plaats aan maximaal vijftien jongeren, die masterclasses en excursies volgen en toewerken naar een expositie in december.

Deelnemers aan De Nieuwe Vincent kunnen uitkijken naar een creatieve periode met een groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Zij krijgen begeleiding van kunstenaars en tekendocenten van Vincents Tekenlokaal. En ze gaan op pad naar een kunstmuseum, een kunstenaarsatelier en een kunstacademie, waar ze veel inspiratie opdoen en kennis maken met nieuwe technieken. 

Expositie
Vrienden, familie en andere geïnteresseerden krijgen na afloop, op 18 december, de mogelijkheid al het nieuwe werk te bewonderen tijdens een expositie. Als afsluiting kiest de jury één deelnemer die zich De Nieuwe Vincent van Zundert 2022 mag noemen. Hij of zij heeft zich tijdens het talentenprogramma bijzonder ontwikkeld en ontvangt een prijs, die deze ontwikkeling nog verder kan stimuleren. 


Meedoen
De Nieuwe Vincent is speciaal voor jongens en meiden tussen 10 en 14 jaar die zich verder willen ontwikkelen in tekenen en schilderen. Inzenden kan uiterlijk op 24 april 2022, maar eerder mag ook! Uit alle inzendingen kiest een jury maximaal 15 deelnemers, waarbij ze let op creativiteit en eigenheid. De jonge talenten gaan aan de slag tijdens ca. 12 bijeenkomsten op zondag en soms ook op zaterdag in de maanden mei t/m december. Deelname kost niets, alleen tijd en creativiteit. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.denieuwevincent.nl 

Vincents Tekenlokaal Tilburg en het Vincent van GoghHuis Zundert
Vanaf 2013 wordt De Nieuwe Vincent georganiseerd door Vincents Tekenlokaal in Tilburg. Vanaf dit jaar organiseert Van Gogh AiR i.s.m het Vincent van GoghHuis dit talentenprogramma ook in Zundert! Het talentenprogramma De Nieuwe Vincent in Zundert wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Zundert.