Veiling & symposium

Veiling & symposium
13 juni, 2016 Ron Dirven

Op zondag 3 juli 2016 sluit het Vincent van GoghHuis de derde cyclus van haar artist-in-residence programma af met een symposium en aansluitende veiling. Kunsthistoricus Rebecca Nelemans blikt terug op de periode mei 2014 t/m mei 2016. Ze gaat in gesprek met de kunstenaars die hebben gewerkt in het gastatelier bij de kosterswoning en zich lieten inspireren door de omgeving waardoor ook Vincent in zijn jeugd is geïnspireerd. Bijzondere project in deze periode was de uitwisseling met AIR Antwerpen.

Het symposium vangt aan om 14.00 uur in het CultuurCentrum Zundert, Molenstraat 5. Aansluitend begint om 16.00 uur de veiling van werken die door de kunstenaars ter beschikking zijn gesteld ten bate van dit project. Veilingmeester is Chris Vellinga van het Venduehuis der Notarissen in Den Haag.

Aan het eind worden ook enkele werken geveild van kunstenaars die hebben deelgenomen aan Landkunst op de Buisse Heide – het landgoed van Henriette en Richard Roland Holst. De opbrengst van die werken komt ten gunste van Natuurmonumenten, dat het atelier Roland Holst hiervoor ter beschikking heeft gesteld.

De werken voor de veiling kunnen in de periode voorafgaand worden bezichtigd in de Van GoghKamer (Vincent van GoghHuis) en op de dag van symposium/veiling in het CultuurCentrum.

De veilingcatalogus kan worden gedownload via: https://www.vangoghhuis.com/veiling/

Zondag 3 juli 2016

Symposium: 14.00 uur

Veiling: 16.00 uur

Locatie: CultuurCentrum Zundert, Molenstraat 5

Deelnemers: Paul den Hollander, Charlotte Mouwens, Denise Collignon, Willem Weismann, Paola Ruiz Molto, Inas Al-soqi, Wiesje Peels & Steffen Maas, Salvo, Ronny Delrue, Suzanne Scholten, Narouz Moltzer, Jolande van Lith, Jacobien de Rooij, Jacomijn den Engelsen, Nel Aerts, Lieven Segers, Anutosh, Isabella Werkhoven, Couzijn van Leeuwen, Jak Peters, Lieke Snellen, Johan Gelper en Noortje Haegens.

De ‘Van Gogh artist-in-residence’ wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant, bkkc en Fonds Brabant C.