Van Gogh AiR – Chantal van Lieshout

Van Gogh AiR – Chantal van Lieshout
20 december, 2023 Ron Dirven

Uitnodiging 

Van Gogh AiR heeft het genoegen u uit te nodigen voor de opening van de tentoonstelling van Chantal van Lieshout op vrijdag 29 december van 16.00 tot 18.00 uur en zaterdag 30 december van 12.00 tot 17.00 uur in de Van GoghGalerie in Zundert. Chantal van Lieshout neemt deel aan de talenthub JUMP! en werd geselecteerd voor een residentie in Van Goghs geboortedorp. In december heeft Van Lieshout gewerkt in het gastatelier van het Van GoghHuis. De resulaten daarvan worden gepresenteerd tot eind januari in de Van GoghGalerie.

Veld, bij, mier, Van Gogh, vogel, olie, oorworm, vrede
In een veldje zinderende zonnebloemen is een picknick ontstaan, de mieren vieren feest
In de heerlijke zonnebloempitjes is een medicijn ontstaan, de mensen en de muggen sluiten vrede
In verdorde zonnebloemhoofden zijn huizen ontstaan, de oorwormen kruipen knus tegen elkaar aan terwijl studenten jaloers toekijken.

Met deze expositie doet Van Lieshout een onderzoek naar het ‘rinkelen’ van de zonnebloem in diens compassievolle veelheid. Binnen de installatie wordt een videoclip vertoont van de Zonnebloemen Blues. Met veel dank aan de zonnebloem met zonneallergie – aka Mirte van den Bos en de vrolijke zonnebloem – aka Judith Reijnders. Ook zal er tijdens de opening op 29 en 30 december een spreekbeurt gehouden worden door de perenbloesem, vanuit de perenboom naast het atelier.

*met dank aan Joost Oomen en zijn boek ‘Het Perenlied’ voor deze prachtige gedachte van het ‘rinkelen’ van dingen, in zijn geval bietjes, in dit geval de zonnebloem.