De Caravan

De Caravan
30 mei, 2024 Ron Dirven
In juni 2024 is Danielle Hoogendoorn te gast als resident in de tuin van het Van GoghHuis in Zundert. Ze plaatst daar dan De Caravan, een mobiel kunstwerk. Haar kampeerwagen is van binnen en buiten te bezichtigen. Op gezette tijden is de kunstenaar aanwezig voor ontmoeting en gesprek. De Caravan speelt ook een rol tijdens Starry Night, avondwandeling langs kunst & cultuur op vrijdagavond 28 juni.
Danielle Hoogendoorn neemt deel aan talenthub JUMP! Ze omarmt in haar werk haar nieuwe status quo: moeder zijn. Voor haar was dit in de eerste instantie indirect verbonden aan een bepaalde mate van burgerlijkheid, iets wat zij tot kort vreesde. Maar in plaats van zich ertegen te verzetten heeft Hoogendoorn zich erbij neergelegd en het tot kunst verheven. Van wereldreizen naar de camping in Gorinchem: beide kunnen inspireren. Zo kom je nergens zo makkelijk in gesprek met je buren als op een camping, daar waar we er thuis vaak geen tijd meer voor lijken te hebben.
De Caravan is een echte caravan, waarvan iedere vierkante centimeter met de hand beschilderd is met olieverf. De caravan is nu een rijdend schilderij, waarbij de bezoeker ook in het 3D schilderij kan stappen. De ramen zijn aan de binnenkant voorzien van een bosrijk tafereel, de wanden en het plafond van een geschilderd hout fineer. Alleen het kenteken is aan de kwast ontkomen zodat De Caravan veilig de weg op kan.