Rabobank Actie

Rabobank Actie
10 juli, 2024 Ron Dirven

Gratis rondleidingen door Vincents Boomwortels

Op de plek waar Van Goghs wortels lagen, is deze zomer een bijzondere tentoonstelling. Je ziet er werken die kunstenaars maakten bij de boomwortels in Auvers-sur-Oise die op Van Goghs laatste schilderij staan. De originele wortels zijn hier nog aanwezig. Het thema van de boomwortels sluit aan bij de natuurbeleving van Vincent van Gogh. Bij het kerkje van Vincents vader werden destijds al bomen gekweekt. Vincent beschrijft in zijn brieven onder meer de Ropsentuin en een hoge acacia op het kerkhof. Die laatste soort komt overeen met de bomen waarvan hij in het Franse dorp Auvers-sur-Oise de wortels schilderde.

Als lid van Rabobank krijg je van het Vincent van GoghHuis gratis toegang tot de tentoonstelling Vincents Boomwortels op vertoon van het Rabobank ledenmagazine (papier of digitaal).

Rabobank organiseert daarnaast voor haar leden ook vier gratis rondleidingen in de zomer. Tijdens de rondleiding neemt de gids je mee door de tentoonstelling en langs een aantal bijzondere bomen in de buurt van het Van GoghHuis. Data: 27 juli, 10-17-24 augustus 2024, aanvang 14.00 uur. Info: [email protected]

Aanmelden