Van Vught & Van Gogh

5 september 2009 t/m 24 januari 2010

De geest van Vincent van Gogh is nog springlevend in het werk van veel hedendaagse kunstenaars, waaronder Reinoud van Vught (Goirle, 1960).

Zijn liefde voor de natuur heeft deze Brabantse schilder gemeen met Van Gogh. Beiden ontlenen veelvuldig motieven aan de flora. Van Vughts creaties zijn het resultaat van een gedreven schilderkunstig zoeken, waarbij het werk van zijn voorgangers en de waarneming slechts tot aanleiding dienen. Gaandeweg het proces, waarin hij vrij experimenteert met de zeggingskracht van de verf, ontstaan krachtige voorstellingen die de essentie van de natuur in zich dragen. Zo maakt hij indrukwekkende bloemstukken waar de kleuren van af spatten.
Op de tentoonstelling is recent werk te zien van Reinoud van Vught waarin zijn verwantschap met de bloemstillevens van Van Gogh, maar ook diens experimenteerdrift, voelbaar en zichtbaar wordt gemaakt. In de manier waarop Van Vught de verf op het doek ordent, in de textuur, de huid van het schilderij, herkennen we de invloed van de dynamische penseel- en pennenstreken van Van Gogh. Net als de oude meester kopieert hij de natuur niet, maar brengt die in de verf steeds opnieuw tot leven.
De start van deze expositie valt samen met het bekende Zundertse Bloemencorso, dat plaats vindt op zondag 6 september 2009.

Catalogus
Bij deze tentoonstelling verschijnt een speciale publicatie samengesteld door Eva Geene en Rebecca Nelemans. Verkoopprijs: € 15,-
De publicatie kunt u hier bestellen.

Hoofdsponsor: Sacha