OPEN

OPEN
25 januari, 2022 Ron Dirven

Het Vincent van GoghHuis gaat open! Eindelijk kunt u de tentoonstelling Rainer Fetting ziet Van Gogh bezoeken. De avond voor de officiële opening gingen we in lockdown, maar vanaf 26 januari is het museum weer geopend. De tentoonstelling wordt verlengd tot en met 3 juli 2022.

Op de tentoonstelling van de Duitse kunstenaar Rainer Fetting (1949) is een ruime keuze te zien van schilderijen, sculpturen, tekeningen en een film waarin hij zijn visie op Van Gogh heeft verbeeld. De spraakmakende schilder van de ‘Neue Wilde’ portretteerde vanaf de jaren ’80 zichzelf als Vincent, maar plaatste Van Gogh ook bij de Berlijnse Muur, in de New Yorkse Subway en in relatie tot zijn vriend Paul Gauguin. Naast bruiklenen uit diverse musea, is voor deze tentoonstelling rijkelijk geput uit het atelier van Rainer Fetting.

Voor de catalogus (WBooks) schreef Sir Norman Rosenthal, bekend als samensteller van de baanbrekende tentoonstelling A New Spirit in Painting (Royal Academy of Arts Londen, 1981), een essay waarin hij de bijzondere relatie van Fetting met zijn voorganger Vincent van Gogh treffend weet te duiden.

In december maakte Eclipse AV een reeks video’s waarin Rainer Fetting toelichting geeft op de werken in de expositie. Deze films zijn te zien op ons YouTube kanaal.

De expositie Rainer Fetting ziet Van Gogh is mogelijk gemaakt met steun van het Mondriaan Fonds, VSB Fonds, Fonds 21, Zabawas en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Toegang volgens de geldende coronaregels.

Tip: bezoek ook de tentoonstelling Vanwege Vincent – De geboortestreek van Van Gogh als inspiratie in Stedelijk Museum Breda.