Jump! 4

Jump! 4
10 april, 2023 Ron Dirven

Van Gogh AiR is vanaf 2023 partner in Jump! 4, een talentontwikkelingstraject voor jonge beeldend kunstenaars in Brabant. Curatoren Ron Dirven en Eva Geene gaan de komende anderhalf jaar twee talenten coachen: Chantal van Lieshout en Vera Meulendijks.

Na het succes van de eerste drie edities van jump! krijgt opnieuw een aantal kunstenaars de kans dit talentontwikkelingstraject te volgen. Acht kunstinstellingen begeleiden en promoten 12 beeldend kunstenaars en introduceren hen in de complexe wereld waar kunstenaars, kopers, verzamelaars en kunstdeskundigen elkaar treffen en zaken doen. Daarnaast bieden de deelnemende kunstinstellingen ook kennis, netwerken en faciliteiten aan waarvan de kunstenaars gebruik kunnen maken.

De deelnemende kunstenaars krijgen gedurende anderhalf jaar zowel een gezamenlijk als een individueel ontwikkelingstraject aangeboden. Binnen dit programma staat de ontwikkeling van zijn of haar beroepspraktijk centraal met de nadruk op artistieke kwaliteit en ondernemerschap. De kunstenaars volgen cursussen en trainingen die ervoor zorgen dat zij vaardigheden opdoen die zij kunnen inzetten in het opbouwen van hun beroepspraktijk.

De realisatie van dit project is mede tot stand gekomen door het ontwikkelprogramma TalentHub Brabant, met financiële steun van de provincie Noord-Brabant en advies van Kunstloc Brabant.