Luchtdoop – Raketstart Extended 

Luchtdoop – Raketstart Extended 
12 augustus, 2019 Ron Dirven

Stadsgalerij Breda

Za 24 augustus t/m Vrijdag 27 september 2019 

Linda Bresser, Stan Gonera, Pjotr van Leeuwen, Esther Schaminée, Ian Skirvin en Marloes Vreeswijk

Wat betekent het om als jonge kunstenaar een tentoonstelling te maken? Hoe speel je met de verwachting? Hoe ga je om met (tijdelijke) zichtbaarheid? En hoe pak je het samen als groep aan?

In het kader van de tentoonstelling Raketstart – Nieuwe beeldende kunst in Breda organiseren Stedelijk Museum Breda (SMB) en Van GoghGalerie in Zundert het project Luchtdoop.

Esther Schaminée en Ian Skirvin, beiden vorig jaar afgestudeerd aan AKV|St. Joost Breda, hebben tijdens de eindexamenexposities van dit jaar een selectie gemaakt van vier onlangs afgestudeerden. Met Linda Bresser, Stan Gonera (AKV|St. Joost Breda) en Pjotr van Leeuwen en Marloes Vreeswijk (AKV|St. Joost ’s Hertogenbosch) werken ze een maand samen aan de tentoonstelling Luchtdoop in Stadsgalerij Breda, die op zaterdag 24 augustus om 17.00 uur opent.

De zes jonge kunstenaars geven Luchtdoop samen vorm, behalve de ruimte en de periode is alles nog open. Binnen een vast budget maken ze hun eigen keuzes: met wie ze in gesprek willen gaan, hoe ze de ruimte willen gebruiken, welke evenementen ze willen organiseren, enzovoorts.