Het Geheim van de Meester

Het Geheim van de Meester
10 mei, 2024 Ron Dirven

Ontdek de geheimen achter vijf meesterwerken in het Van GoghHuis in Zundert! 

Van 18 mei tot 28 juli nodigen wij u uit voor de tentoonstelling ‘Het Geheim van de Meester’, waar de magie van het nieuwste seizoen van dit AVROTROS-programma dichtbij komt. Op de geboortegrond van Vincent van Gogh worden vijf unieke reconstructies getoond, gemaakt door het deskundige team van schilders, restauratoren en wetenschappers uit het televisieprogramma Het Geheim van de Meester. De tentoonstelling bevat gevarieerde reconstructies. Van Johannes Torrentius’ emblematische stilleven, dat uitdaagt met zijn streeploze verf en aansporingen tot matigheid, tot de expressieve familiedynamiek in het portret van Armand Baag, waarin liefde en geschiedenis hand in hand gaan.

Bewonder ook het delicate pastelportret van prinses Wilhelmina door Thérèse Schwartze, een stuk dat een rage in de Nederlandse portretkunst ontketende. Ervaar de onstuimige emotie van Edvard Munchs De Schreeuw, waarin de natuurlijke wereld dramatisch en angstaanjagend samenkomt en verlies jezelf in de bloeiende takken van Van Goghs Amandelbloesem, een levendige viering van nieuw leven.

Met behulp van een speciale plattegrond kunt u alle werken ontdekken en de verborgen technieken en verhalen die deze meesterwerken omringen zelf ervaren. Mis deze kans niet om de kunst van nabij te onderzoeken en de geheimen achter elke penseelstreek te onthullen in het prachtige Zundert. Kom en zie hoe kunstgeschiedenis opnieuw tot leven wordt gebracht!

Naast het televisieprogramma organiseert AVROTROS een kunstwedstrijd waarbij deelnemers een werk insturen dat geïnspireerd is op een van de werken uit de serie. De kunstwerken die in de top tien eindigen, worden op 8 juli aan de tentoonstelling toegevoegd. Wil jij jouw werk hier tussen hebben hangen? Ga naar www.avrotros.nl/kunstwedstrijd en doe mee!

De tentoonstelling ‘Het Geheim van de Meester’ is te zien in het Van GoghHuis in Zundert vanaf 18 mei tot en met 28 juli 2024.