AiR – Koen Hauser

AiR – Koen Hauser
29 april, 2022 Ron Dirven

U I T N O D I G I N G
Koen Hauser – In Paradisum
Artist-in-residence
Zondag 1 mei 2022, 15.00 uur
Van Gogh AiR heeft het genoegen u uit te nodigen voor de opening van de expositie van Koen Hauser op zondag 1 mei 2022 om 15.00 uur in de Van GoghGalerie in Zundert.
Koen Hauser heeft in april 2022 gewerkt in het gastatelier van het Vincent Van GoghHuis. Tijdens zijn werkperiode onderzocht hij fotografie en gereproduceerde schilder- en kunstwerken, door de uitgebeelde ideeën en verhalen te scheiden van de formele aspecten van het beeld, zoals kleur, textuur en lijnen. Hij volgt hiermee zijn ervaringen als fervent tuinier, waarmee hij zich door directe zintuiglijke ervaring van de natuur los kan maken van de complexiteit van de huidige wereld en de manier waarop we daarmee via de media in contact staan.
Met ‘Artificial Intelligence’ creëert hij hybride beelden waarin het herkenbare en het ongekende zich met elkaar verenigen. Met digitale schilderwerken waarin het fotografisch materiaal als zijn verf fungeert, is hij op zoek gegaan naar een paradijs waarin het zintuiglijke weer meer ruimte krijgt ten opzicht va het rationele, doordat vorm en inhoud van hun logische samenhang worden ontdaan.
De resultaten van de residentie van Koen Hauser worden in september-oktober 2022 verwerkt in een presentatie op BredaPhoto.