AiR – Bas Ketelaars

AiR – Bas Ketelaars
29 april, 2022 Ron Dirven

U I T N O D I G I N G
Bas Ketelaars – Along/across
Artist-in-residence
1 mei 2022, 14-17 uur
Van Gogh AiR heeft het genoegen u uit te nodigen voor een open studio van Bas Ketelaars op zondag 1 mei 2022 tussen 14.00 en 17.00 uur in de Vlaamse Schuur op Landgoed De Moeren, Moersebaan 1-sch in Klein-Zundert.
Bas Ketelaars heeft in maart en april 2022 gewerkt in het gastatelier van het Vincent Van GoghHuis op Landgoed de Moeren.
Tijdens zijn werkperiode nam hij het (nabijgelegen) landschap als uitgangspunt, waarbij hij geïnteresseerd was in de mogelijkheden en beperkingen van met name fotografie en tekenen. In een proces van toenadering zoeken en afstand nemen wisselde hij het technische af met het manuele om zo tot beelden te komen waar verschillende systemen niet zozeer tegenover elkaar staan maar samen het beeld produceren.
‘Is de natuur een plaats, een alomvattend systeem of een ideaal dat we in ons dragen?’, aldus Bas Ketelaars. ‘Mijn werk komt tot stand vanuit een interesse naar de problematiek van het weergeven van de natuur. Natuur die onbereikbaar ver weg is en tegelijkertijd overal aanwezig. Waar eindigt de cultuur en begint de natuur, of doet het verschil er eigenlijk niet toe?’
De titel ‘along/across’ verwijst naar verschillende manieren waarop men een afstand kan afleggen, verschillende manieren om te wandelen, tekenen, ruimte in te nemen en lijnen te trekken.