Audiowandeling – Dorien de Wit

Audiowandeling – Dorien de Wit
17 oktober, 2021 Ron Dirven

Op zondag 24 oktober 2021 presenteert Dorien de Wit een audiowandeling door het Zundert van Van Gogh.

Vincent wandelde graag en veel; het was zijn manier om zijn omgeving te leren kennen. In zijn brieven schreef hij over zijn uitzichten, beschreef hij de mensen die hij ontmoette en deed hij zijn broer uitgebreid verslag van zijn ontwikkelingen als schilder. De audiowandeling Vluchtpunten is geïnspireerd op deze brieven.

Tijdens het wandelen vervlechten geluiden en tekstfragmenten zich met de plek waar je bent. Omgevingsgeluiden vermengen zich met de geluiden uit de audiowandeling. Je luistert naar een stem, hoort de voetstappen van iemand die met je meeloopt, op een andere plek lijkt de stem ver weg, in een andere tijd. Je loopt door het landschap van een herinnering. In welk verhaal ben je terechtgekomen? Zijn het jouw eigen observaties? Hoor je nog wat je ziet? Of ga je zien wat je hoort?

Wees welkom zondag om 14.00 uur. Na een korte introductie is het mogelijk de route te lopen. De wandeling beluister je via een app. De audiofragmenten zijn gekoppeld aan de gps-locatie van je telefoon. Je hebt hiervoor je smartphone met koptelefoon nodig.

Dorien de Wit is schrijver en beeldend kunstenaar. Na de kunstacademie in Den Bosch voltooide ze de master Fine Art aan het Sandberg Instituut. Ze studeerde proza en poëzie aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Haar werk bestaat uit tekeningen, video, audio-installaties, teksten en (audio)wandelingen. Daarnaast publiceert ze poëzie, proza en essays in literaire en kunsttijdschriften. Begin 2021 verscheen bij Uitgeverij De Arbeiderspers haar poëziedebuut ‘eindig de dag nooit met een vraag’.

Deze wandeling kwam tot stand met steun van het Elisabeth Vermaat Müller Fonds.