Van GoghKamer Expo – Judith Geerts

Van GoghKamer Expo – Judith Geerts
16 oktober, 2021 Ron Dirven
Op zondag 21 november 2021 geeft Filip Buekens om 14.00 uur een lezing in het Van GoghHuis naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek Inzicht en illusies, met op de omslag het schilderij Travailler van Judith Geerts.
Filosoof/bioloog Geerdt Magiels schreef over dit boek: ’Filip Buekens voert je mee op een idiosyncratische, innemende en inspirerende tocht door de filosofie op zoek naar antwoorden op de vraag wat filosofie eigenlijk is of kan. Nauwgezet, kritisch en logisch redenerend ontleedt hij de problemen waar een nadenkend mens zich vroeg of laat voor gesteld weet als je wil weten wat er kan geweten worden en hoe je daarover kan spreken.’
Gelijktijdig exposeert Judith Geerts een aantal schilderijen en staalsculpturen, getiteld Serving time. Zij werkte in november 2018 in het gastatelier van het Van GoghHuis.
Filip Buekens doceert taalfilosofie en analytische filosofie aan de KU Leuven en aan Tilburg University. Hij publiceert over taalfilosofie, wetenschapsfilosofie en sociale ontologie.
Toegang via corona app.