Van GoghHuis virtueel

Van GoghHuis virtueel
3 april, 2020 Ron Dirven

Het Vincent van GoghHuis in Zundert is nu ook virtueel te bezoeken. Omdat het museum op de geboorteplek van Van Gogh vanwege de coronacrisis tijdelijk voor publiek is gesloten, bieden we bezoekers op afstand toch de mogelijkheid de exposities te bezichtigen. De ruimtes zijn daarvoor gescand met een Matterport 3D camera.
Daardoor is het mogelijk de vaste expositie ‘Vincent van Gogh – De wortels van een meester’ en de tijdelijke tentoonstellingen ‘Karin Borghouts – Vincent was here’ en ‘Hans de Kort – No photos from Van Gogh’ digitaal te bekijken. In de presentaties zijn verwijzingen opgenomen naar kunstwerken, video’s en publicaties. Zo zijn de wandelroute van Van Gogh in Zundert en de publicatie over Van Goghs gouvernante gratis te downloaden.
Verder kan een kijkje worden genomen in het gastatelier, waar Frans van Veen als resident aan het werk is, en op de expositie van Ralf Kokke in de Van GoghGalerie. Tot slot wordt ook een archief van tentoonstellingen ontsloten. Te beginnen met ‘Henriette & Richard Roland Holst – Het boek van de Buissche Heide’.
Met het virtueel Van GoghHuis, dat geleidelijk aan verder zal worden uitgebouwd, willen we contact houden met onze bezoekers en alle geïnteresseerden informatie blijven aanbieden over Van Gogh en Zundert.

Bezoek het Van GoghHuis virtueel