Rick van Strien voor Van Gogh

Rick van Strien voor Van Gogh
10 juli, 2017 Ron Dirven

De talentvolle Zundertse schilder Rick van Strien exposeert van 15 t/m 30 juli 2017 een reeks schilderijen in de Van GoghKamer van het Van GoghHuis. Onder de titel ‘Dwalen door Zundert’ heeft hij zeven doeken geschilderd langs de Van Gogh route in Vincents geboortedorp. De werken worden op zijn initiatief per opbod verkocht ten bate van het Vincent van GoghHuis.

Rick van Strien (Zundert, 1990) studeerde in 2016 af aan de Bredase kunstacademie Sint Joost. In december werd hij uitgenodigd om als ‘artist-in-residence’ te komen werken in het gastatelier van het Van GoghHuis. Deze werkperiode betekende dermate veel voor hem, dat – toen hij hoorde dat het Van GoghHuis in financiële nood verkeerde – hij aanbood een nieuwe serie schilderijen te maken en de opbrengst daarvan aan het Zundertse museum te schenken. Eerder behoorde hij al tot de grote groep van kunstenaars die voor het Van GoghHuis hun werk lieten veilen op Catawiki. De opbrengst daarvan bedroeg ruim € 28.000,-.

Van Striens serie ‘Dwalen door Zundert’ bestaat uit zeven doeken die in zijn kenmerkende stijl, met gedempte aardekleurige tonen, een sfeervol beeld oproepen van het dorp Zundert uit Van Goghs tijd. De expositie in de Van GoghKamer wordt geopend tijdens het evenement Starry Night. Bij die gelegenheid draagt acteur Guus Dam citaten voor uit Van Goghs brieven die door Rick van Strien zijn gekozen bij zijn beelden.De expositie loopt tot en met zondag 30 juli 17.00 uur. Tot die tijd kan geboden worden op de schilderijen. Het startbod bedraagt € 300,- per doek.

Info: www.rickvanstrien.nl