Landkunst op de Buisse heide 2019

Op het landgoed van Roland Holst organiseren de Van Gogh Galerie en Natuurmonumenten van 13 september t/m 27 oktober 2019 voor de achtste maal Landkunst op de Buisse Heide. Deelnemende kunstenaars van 2019 zijn Renée Bus, Anna Lange, Pjotr van Leeuwen en Bert Schoeren. Het eerder gemaakte werk van Will Beckers is ook nog te bezichtigen.

Vincent van Gogh kwam er in zijn jeugd regelmatig om te wandelen in de bossen en op de heide. De inspiratie die de Oude Buisse Heide hem bood, zien we terug in zijn latere schilderijen. Het echtpaar Henriette en Richard Roland Holst maakten er aan het begin van de twintigste eeuw een artistieke buitenplaats van. Ze ontvingen er tal van gasten uit de wereld van de politiek, kunst en literatuur. De aantrekkingskracht van het landgoed op natuur- en cultuurliefhebbers is nu nog even sterk als toen. Hedendaagse kunstenaars maken hier opnieuw hun artistieke domein rondom de gebouwen, maar dit jaar ook in de schuren. De Herenkamer zal gedurende de hele expositieperiode zoveel mogelijk geopend zijn van 13.00 tot 16.00 uur. Daar staat het gedigitaliseerde gastenboek van Henriette en Richard Roland Holst ter inzage.

Landkunst op de Buisse Heide sluit aan bij de ambitie van de ontwikkeling van het Van Gogh National Park. Landkunst is te bezichtigen van 14 september t/m 27 oktober 2019, van 11.00 tot 16.00 in en om de Herenkamer, Roosendaalsebaan 19, 4885 KC Achtmaal. Van zonsopkomst tot zonsondergang wordt het landgoed opengesteld voor wandelaars. Er zijn verschillende routes uitgezet, waaronder de gedichtenroute van Henriette Roland Holst. De route is te vinden in de gratis app natuurroutes.

Agenda:
Vrijdag 13 september 2019: Opening 17.00 uur Herenkamer
15 september 2019: Open Monumentendag – Atelier Roland Holst en de Herenkamer
12 en 13 oktober: 150 jaar Henriette Roland Holst

Locatie: Herenkamer, Roosendaalsebaan 19, 4885 KC Achtmaal

Landkunst op de Buisse Heide wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de provincie Noord-Brabant en Stichting De Leeuwenberg.