De Wereld van Van Gogh

Foto-exposities & fotowedstrijd

Ter gelegenheid van het Van Goghjaar 2015 organiseert het Vincent van GoghHuis in samenwerking met BredaPhoto, De Brabantse Hoeders, Van Gogh Brabant en Van Gogh Europe twee foto-exposities en een fotowedstrijd.

11 september 2014 — 15 maart 2015
In de tuin van het Van GoghHuis worden op groot formaat fotoseries geëxposeerd van Paul den Hollander, Hanneke van Velzen, Anne Geene, Aki Tanaka en Katsumi Omori. Deze Nederlandse en Japanse fotografen brengen De wereld van Van Gogh op bijzondere wijze in beeld.

12 oktober 2014 — 15 maart 2015
Expositie met vintage fotoprints van fotografen die in de loop van de 20e eeuw in de voetsporen van Van Gogh zijn gereisd, met Bill Brandt, Brassai, Emmy Andriesse, Ed van der Elsken, Emile Waagenaar, Henri Berssenbrugge en Paul Huf.

Fotowedstrijd
Het Van GoghHuis en De Brabantse Hoeders schrijven een internationale fotowedstrijd uit voor amateurs en professionals. De opdracht is om locaties in beeld te brengen waar Van Gogh heeft geleefd en gewerkt. Een ruime selectie van de inzendingen wordt opgenomen in een digitale expositie. Dertig winnende foto’s worden geselecteerd voor een buitententoonstelling die gaat reizen langs diverse Van Gogh locaties in Nederland, België, Frankrijk en Engeland.
Inzenden kan tot 1 maart 2015. Slechts één foto per deelnemer (o.v.v. naam en locatie) aan: photo@vangoghhuis.com