‘Wrijving van gedachten’ | Antwerpen-Zundert

Fred Bervoets, Eenzaam café

Emo Verkerk, Vincent en moeder

20 september 2015 t/m 14 februari 2016

Het Vincent van GoghHuis presenteert toonaangevende en talentvolle Nederlandse en Vlaamse kunstenaars in de groepstentoonstelling ‘Wrijving van gedachten’  | Antwerpen-Zundert. Er worden werken geëxposeerd van Emo Verkerk, Fred Bervoets, Luc Tuymans, Marlene Dumas, Nel Aerts, Lennart Lahuis, Lieven Segers en Niek Hendrix.

De tentoonstelling in het grensdorp Zundert biedt bezoekers een inkijk in de kunst van dit moment aan weerszijden van de grens. De culturele relatie tussen Nederland en Vlaanderen wordt hiermee aangehaald en uitgediept.

Tijdens de periode van de expositie werken vier talentvolle kunstenaars – Nel Aerts, Lennart Lahuis, Lieven Segers en Niek Hendrix – als ‘artist-in-residence’ te Antwerpen en Zundert. In ontmoetingen en presentaties staat reflectie op het gezamenlijke culturele erfgoed en de artistieke identiteit centraal.

‘Wrijving van gedachten’ | Antwerpen-Zundert is een uitwisselingsproject van het Vincent van GoghHuis Zundert, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) en het internationale residentieproject AIR Antwerpen in het kader van het Nederland-Vlaanderen jaar BesteBuren.

Met steun van: Brabant C – BesteBuren – Nederlandse ambassade Brussel