AiR – Doreen Wittenbols

AiR – Doreen Wittenbols
27 april, 2022 Ron Dirven
U I T N O D I G I N G
Doreen Wittenbols
Artist-in-residence
Zondag 29 mei 2022, 15.00 uur
Van Gogh AiR heeft het genoegen u uit te nodigen voor de opening van de expositie van Doreen Wittenbols op zondag 29 mei 2022 om 15.00 uur in de Van GoghGalerie in Zundert.
Doreen Wittenbols heeft in mei 2022 gewerkt in het gastatelier van het Vincent Van GoghHuis. De Nederlands-Canadese kunstenaar, gevestigd in New York City, werkt in specifieke series, waarbij ze balanceert tussen plein-air-schilderijen in één sessie en langere verkennende projecten met abstractie en gevarieerde oppervlakken. Haar leven en werk zijn sterk beïnvloed door frequente verhuizingen, met name emigreren naar Canada als kind tot terugkeer naar Nederland als volwassene. Overgang en transformatie zijn terugkerende thema’s in haar werk, waaronder de gedeelde reflectieve aspecten van het ‘souvenir’ en memento mori.
Tijdens haar werkperiode gebruikte Wittenbols winkelproducten waarop Van Goghs kunst is afgedrukt, terwijl ze zich afvroeg hoe Van Gogh zelf deze toe-eigening van zijn werk zou hebben gezien. Wittenbols’ eigen mijmeringen over deze objecten onthullen gelaagde interpretaties – souvenirs van souvenirs.
De expositie van Doreen Wittenbols is tot eind juni 2022 te zien in de Van GoghGalerie.