PERSBERICHT: Fotowedstrijd De wereld van Van Gogh

PERSBERICHT: Fotowedstrijd De wereld van Van Gogh
27 June, 2014 Thomas Dahm

Zundert, 27 juni 2014 – In het kader van het Van Gogh jaar 2015 schrijven het Vincent van GoghHuis Zundert en De Brabantse Hoeders een internationale fotowedstrijd uit. De opdracht is om in de voetsporen van Vincent van Gogh te treden en de plaatsen waar hij geleefd en gewerkt heeft in beeld te brengen.

In hoeverre is De Wereld van Van Gogh vandaag de dag nog herkenbaar? Levert het nostalgische plaatjes op of juist beelden van een sterk veranderde omgeving?

De opdracht is breed. De enige voorwaarde is dat de foto’s genomen worden op locaties waar Van Gogh is geweest. Niet alleen de bekende plaatsen zoals Zundert, Nuenen, Arles, Saint-Rémy-de-Provènce en Auvers-sur-Oise, maar ook Breda, Tilburg, Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Parijs en Londen komen in aanmerking. Bij elkaar geeft dit een beeld van Van Goghs wereld 125 jaar na zijn dood.
Deze fotowedstrijd vindt plaats in het kader van het Europese Van Gogh jaar 2015, met als thema ‘125 jaar inspiratie’. De partners van Van Gogh 2015 delen een passie voor Vincent van Gogh, zijn werk, zijn persoon en zijn leven. Ze willen die passie delen met het publiek. Met het activiteitenaanbod van 2015 roepen ze mensen op om zich ook door Van Gogh te laten inspireren en hun inspiratie met anderen te delen. De fotowedstrijd is een heel duidelijk voorbeeld van dit concept.
Deelname is zowel bedoeld voor amateurs als professionals. Een ruime selectie van de inzendingen wordt opgenomen in een digitale expositie. Uiteindelijk worden 30 winnende foto’s geselecteerd door een vakkundige jury voor een reizende buitententoonstelling op groot formaat. Deze expositie start op 30 maart 2015 in de tuin van het Vincent van GoghHuis en zal vervolgens gaan reizen langs diverse Van Gogh locaties in Nederland, België, Frankrijk en Engeland. Een van de foto’s zal worden aangekocht door het Vincent van GoghHuis voor de museumcollectie.

Voor de organisatie van de fotowedstrijd. werken het Vincent van GoghHuis en de Brabantse Hoeders samen met Breda Photo, Van Gogh Brabant en Van Gogh Europe.

AanleverspecificatiesDeelnemers kunnen tot en met 1 maart 2015 inzenden. Slechts één foto per deelnemer o.v.v. naam en locatie van de opname. De foto dient als tiff- of maximaal jpg-bestand te worden aangeleverd, minimaal beeldformaat 4288 x 2848 pixels. Bij voorkeur via WeTransfer aan: photo@vangoghhuis.com

* Deelnemers geven automatisch toestemming aan het Vincent van GoghHuis voor kosteloos gebruik van het beeldmateriaal voor publicatie en expositie.