WELKOM IN HET
VIRTUELE VAN GOGHHUIS

Hier presenteren we onze tentoonstellingen digitaal

Vaste Presentatie Actuele tentoonstellingenVan Gogh AiR Tentoonstellingsarchief

Virtuele Van Goghhuis

Vaste presentatie

DE WORTELS VAN EEN MEESTER

De vaste presentatie zoomt in op de jeugd van de kunstenaar. Vincent zelf neemt je bij de hand in een hoorspel dat verhaalt over zijn bijzondere band met zijn broer Theo en de bezorgdheid van zijn ouders. In projecties komt het Zundert van die dagen tot leven en herken je zijn liefde voor de natuur. Je krijgt een kijkje in de kunsthandel van de ooms, wordt getuige van Vincents worsteling met het geloof en je ontdekt hoe het de rest van de familie verging.

Huidige tentoonstelling

KARIN BORGHOUTS
VINCENT WAS HERE

Karin Borghouts (BE – 1959) raakte gefascineerd door Van Gogh na het fotograferen van een reproductie van een schilderij van hem in het verbrande huis van haar ouders. Dit vormde het begin van een langdurige reis in de voetsporen van Van Gogh. Uiteraard begon die in zijn geboorteplaats Zundert, waar ze niet alleen het kerkje en landschappen vastlegde, maar ook een uitgebreide fotoserie maakte van het huis van Vincents peettantes dat gesloopt wordt.

Karin Borghouts, Zonnebloemen

Huidige tentoonstelling

HANS DE KORT
NO PHOTOS FROM VAN GOGH

Head of a Skeleton with a Burning Cigarette, Hans de Kort

Hans de Kort (NL – 1963) fotografeert in de ‘natte plaat collodium’ techniek. Deze klassieke methode bestond reeds in Van Goghs kindertijd. De Kort heeft de plekken uit Vincents jeugd bezocht en met een houten balg camera vastgelegd. Daarnaast heeft hij in zijn studio stillevens gecomponeerd naar aanleiding van Van Goghs schilderijen van twee werkmansschoenen, een opgezette vleerhond, zijn vaders bijbel en de kop van een skelet met brandende sigaret.

artist-in-residence

Van Gogh AiR

Bezoek de expositie van Ralf Kokke in de Van GoghGalerie en neem een kijkje in het atelier waar Frans van Veen aan het werk is.

Ralf Kokke in het gastatelier te Zundert

Support

Word vriend van het Vincent van Goghhuis.

Vrienden krijgen gratis toegang tot de exposities van het Vincent van GoghHuis.
Ze worden uitgenodigd voor openingen en andere activiteiten, zoals lezingen en excursies.
Bovendien ontvangen ze geregeld een nieuwsbrief.

Voor €30,- per jaar bent u Vriend van Van Gogh & Zundert.
Een partnerlidmaatschap kost €50,-

Tentoonstellingarchief

HENRIETTE & RICHARD ROLAND HOLST
Het Boek van de Buissche Heide

Het landgoed de Oude Buisse Heide bij Zundert is verbonden met de illustere bewoners, de schrijfster en politica Henriette Roland Holst (1863-1952) en haar man, beeldend kunstenaar Richard Nicolaüs Roland Holst (1868-1938). Talrijke zomers brachten zij hier door. De woeste ongerepte natuur, eerder al in lyrische bewoordingen omschreven door Van Gogh, oefende een grote aantrekkingskracht uit op het echtpaar Roland Holst. Hij vond er inspiratie voor zijn kunst, zij voor haar gedichten. Bovenal troffen ze er rust en ruimte voor bezinning. Op het landgoed ontving het echtpaar talrijke kleurrijke gasten uit de wereld van de kunst, architectuur, literatuur, wetenschap en politiek.

Affiche Roland Holst Het boek van de Buissche Heide

Abonneer je op de Vincent van GoghHuis Nieuwsbrief