Landkunst 2016

Van 9 september t/m 30 oktober 2016 wordt voor de vijfde keer de buitenexpositie Landkunst op de Buisse Heide georganiseerd. Kunstenaars Leonard van Munster, Ronald van der Meijs, Luk van Soom, Iris Hofland en schrijvers Anne Vegter en Elfie Tromp verbleven een tijdlang als artist-in-residence op de heide en maakten werk dat een plek krijgt langs de bestaande gedichtenroute van Henriette Roland Holst.

Leonard van Munster ontwierp een eiland waar denkbeeldig een bootje ligt aangemeerd van de dichter Herman Gorter. Als ode aan Van Gogh, het boerenleven en de natuur heeft Ronald van der Meijs een installatie gemaakt van melkbussen die klanken voortbrengen. Iris Hofland laat een klimop een oude boom ‘beschermen’. Luk van Soom maakte vogelnestjes met zilveren krullen als lok-trompetten. Gedichten van Anne Vegter (Dichter des Vaderlands) en Elfie Tromp staan verspreid langs de route. Bovendien zijn Tromps verhalen over de ‘Monsters van Roland Holst’ te beluisteren in de theekoepel. Tegenover de Herenkamer valt ook nog de sculptuur van natuurkunstenaar Will Beckers te bewonderen die hij ter gelegenheid van het 125ste sterfjaar van Van Gogh aan deze plek heeft geschonken.

De landkunstroute is verkrijgbaar bij het Vincent van GoghHuis Zundert.

Informatie: www.landkunst.nl

Landkunst op de Buisse Heide wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de provincie Noord-Brabant en Stichting De Leeuwenberg.