in de geest van van gogh

Het Vincent van GoghHuis in Zundert presenteert van 2 juli 2017 tot en met 20 mei 2018 de tentoonstelling In de geest van Van Gogh. Op deze expositie wordt een keuze getoond uit de collectie van het Kunstfonds Vincent van GoghHuis.

In de verzameling van het Kunstfonds zijn werken opgenomen van hedendaagse kunstenaars die in het Van GoghHuis hebben geëxposeerd of een tijdlang hebben gewerkt in het gastatelier bij de kosterswoning uit Van Goghs tijd. Deze kunstenaars hebben zich laten inspireren door de plek waar Vincent van Gogh werd geboren en opgroeide. Deze omgeving van het boerendorp met daaromheen uitgestrekte natuurgebieden is bepalend geweest voor de motieven die Vincent later in zijn briefschetsen, tekeningen en schilderijen uitwerkte. Dezelfde streek biedt nu nog altijd inspiratie aan kunstenaars om ‘in de geest van Van Gogh’ nieuwe werken te maken.

Op de tentoonstelling In de geest van Van Gogh zijn werken te zien van Reinoud van Vught, Koen Vermeule, Robert Zandvliet, Marc Mulders, Marlene Dumas, Emo Verkerk, Arnulf Rainer, Ossip Zadkine, Nel Aerts, Lieven Segers, Fred Bervoets, Salvo, Loek Grootjans, Ronny Delrue, Joris Geurts, Willem Weismann, Han Klinkhamer, Peter Kantelberg, Wiesje Peels & Steffen Maas, Margriet Smulders, Tadao Cern, Jorn van Leeuwen, Janus Metsaars, Pieter Laurens Mol en Paul den Hollander.