In gesprek over levensvragen

In gesprek over levensvragen
15 juni, 2023 Ron Dirven

๐—œ๐—ก ๐—š๐—˜๐—ฆ๐—ฃ๐—ฅ๐—˜๐—ž ๐—ข๐—ฉ๐—˜๐—ฅ ๐—š๐—ข๐—˜๐—— ๐—Ÿ๐—˜๐—ฉ๐—˜๐—ก ๐—˜๐—ก ๐—š๐—ข๐—˜๐—— ๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—ฉ๐—˜๐—ก
๐——๐—ถ๐—ป๐˜€๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐Ÿฎ๐Ÿณ ๐—ท๐˜‚๐—ป๐—ถ, ๐Ÿญ๐Ÿณ.๐Ÿฌ๐Ÿฌ – ๐Ÿญ๐Ÿต.๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ, ๐—ฉ๐—ถ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—š๐—ผ๐—ด๐—ต๐—›๐˜‚๐—ถ๐˜€, ๐—ญ๐˜‚๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜

‘Ik denk dat het belangrijk is het leven ten volle te leven, om onze passies na te streven en onze dromen waar te maken. Het leven is een voortdurende zoektocht naar betekenis en expressie. We moeten onze stem vinden en onze unieke bijdrage leveren aan de wereld’. –ย Vincent Van Gogh

Het leven is een reis vol ervaringen en uitdagingen

We worden allemaal geconfronteerd met vreugde en verdriet, liefde en verlies. Wat maakt het leven eigenlijk goed? Misschien heb je er wel een idee over wat goed leven voor jou persoonlijk betekent.

En goed sterven? Hoe doe je dat? Het leven is niet eindeloos. Sterven is een onvermijdelijk onderdeel van het menselijk bestaan. Wanneer is er sprake van een goede dood? Iets om over na te denken en eens over van gedachten te wisselen met anderen?

Misschien is het een onderwerp wat (nog) ver van je af staat. Wellicht word je er dagelijks mee geconfronteerd. Met steeds minder beschikbare zorg in de toekomst, is het belangrijk om samen stil te staan bij de vraag naar de zorg die we wensen en nodig hebben. Niet alleen richting het einde van het leven, maar in alle levensfasen. Daar hoef je niet ouder voor te zijn. Daar hoef je niet ziek voor te zijn.

Groepsgesprek in het Vincent van GoghHuis

Vincent van Gogh is voor veel mensen iemand met een bijzonder leven. Zijn werk inspireert en spreekt aan. In de bijeenkomst vormt zijn werk de rode draad om het gesprek over goed leven en goed sterven te voeren.

Wij nodigen je van harte uit om wat dieper in gesprek te gaan over goed leven en goed sterven. Het gesprek is een open ruimte waarin je je gedachten, gevoelens, inzichten en ervaringen rondom dit thema kunt delen.

Wanneer: dinsdag 27 juni van 17.00 tot 19.00 uur (inloop om 16.45 uur)
Waar: Vincent van GoghHuis Zundert, Markt 26-27, 4881 CN Zundert
Voor wie: inwoners van de gemeente Zundert (vanaf 18 jaar)
Met hapje en drankje verzorgd door museumcafรฉ t. ร  t.
Deelnemen is gratis.

Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Meld je aan via e-mail: info@zinvolcentrumvoorlevensvragen.nl o.v.v. je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer.

Het gesprek wordt georganiseerd door: Vincent van GoghHuis Zundert, Zinvol Centrum voor Levensvragen, Netwerk Palliatieve Zorg Stadsgewest Breda, VPTZ West-Brabant & Tholen, Surplus, Breda Mantelzorg en de Gemeente Zundert.

Beeld: Korenveld met maaier, 1889, Van Gogh Museum Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)