UITNODIGING: Expositie Rutger Termohlen

UITNODIGING: Expositie Rutger Termohlen
17 januari, 2013 Thomas Dahm

Het Vincent van GoghHuis heeft het genoegen u uit te nodigen voor de opening van de tentoonstelling ‘Van verwachtingspatroon tot waanzin’, met Rutger Termohlen, op zaterdag 2 februari 2013 om 15.00 uur in de Van GoghGalerie Zundert.

De opening wordt verricht door Ivo Boxem (KWIS).

Rutger Termohlen verblijft in januari 2013 als artist-in-residence op de geboortegrond van Vincent van Gogh. Tijdens zijn werkperiode ondervindt hij aan den lijve hoe groot de mate van zijn productiviteit kan zijn in één maand. Hij kwam tot dit experimentele concept door het hoge verwachtingspatroon dat Vincent van Gogh van zichzelf had, en kon zich hiermee vereenzelvigen. Van Gogh had een enorme productiviteit en werkdrift omdat hij wilde dat zijn werk erkend zou worden, dat zijn ambitie zou leiden tot een grote bekendheid. Uiteindelijk leidde het verwachtingspatroon van Van Gogh tot waanzin omdat zijn visie niet werd opgepikt door het publiek. Rutger Termohlen zal na deze uitputtingsslag van een maand zijn conclusie trekken: wat doet het met je lichamelijke en geestelijke gesteldheid om jezelf zo’n hoge werkdruk op te leggen, om zoveel van jezelf te verwachten? Komt het neer op jezelf voor de gek houden? Is het het waard om de reden van je bestaan op te hangen aan je werk en je ambitie?

Van GoghGalerie

Elisabethlaan 1a

4881 DA Zundert

www.vangoghhuis.com

0 Reacties

Laat een reactie achter