UITNODIGING: Expositie Anneke Hendrikx

UITNODIGING: Expositie Anneke Hendrikx
19 november, 2012 Thomas Dahm

Uitnodiging

Het Vincent van GoghHuis heeft het genoegen u uit te nodigen voor de opening van de tentoonstelling De Schoonheid van Vergankelijkheid, met Anneke Hendrikx, op vrijdag 23 november 2012 om 16.00 uur in de Van GoghGalerie Zundert. (24 november t/m 23 december 2012)

De opening wordt verricht door Loek Grootjans.

Anneke Hendrikx verblijft in oktober en november 2012 als artist-in-residence op de geboortegrond van Vincent van Gogh. Op deze grond heeft zij zonnebloemen gekweekt. Uit de kroonblaadjes, het stuifmeel, stengels, meeldraden, bladeren en wortels van de zonnebloemen onttrekt ze de kleurstoffen waarmee ze verf maakt. De schilderijen die ze in Zundert vervaardigt, zijn zodoende geschilderd met pigmenten van Van Goghs bodem.

Van GoghGalerie
Elisabethlaan 1a
4881 DA Zundert
www.vangoghhuis.com

0 Reacties

Laat een reactie achter