“Om wat blijft in wat voorbijgaat”

“Om wat blijft in wat voorbijgaat”
23 oktober, 2012 Thomas Dahm

“Om wat blijft in wat voorbijgaat” Vincent van Gogh 


Na het opkweken, het planten en het oogsten is het vandaag gelukt om alle resterende zonnebloemen in het gastatelier te brengen om verder te verwerken. Soms leek het alsof er niets gebeurde of werden de bladeren door slakken opgevreten, maar uiteindelijk had ik toch een behoorlijke hoeveelheid. Tussen twee buien in heb ik de planten afgesneden en onderverdeeld: enorme hoge stengels met zeer grote bladeren en bovenaan prachtige gele bloemen, sommige al half uitgebloeid (het is ook al half oktober)! Flinke wortelkluiten met aarde moeten nog maar even buiten blijven staan.
Een gedeelte ga ik meteen, vers, verwerken. Hoeveel kleurstof, hoeveel pigment en welke kleuren ontstaan er uit welke delen? Een gedeelte laat ik in ieder geval drogen en/of verrotten om te zien of dit van invloed is op de kwaliteit van de kleurstoffen en of er ook andere kleuren ontstaan.
Het blijft spannend!

0 Reacties

Laat een reactie achter